Lähes jokapäiväinen iltarutiinini on mennä sänkyyn sen verran ajoissa että ehdin lukea kesken olevaa kirjaa vielä muutaman luvun ennen nukahtamista. Tästä blogin nimi.
Blogissa siis tarjolla kirja-arvosteluja, enimmäkseen dekkareista mutta myös muista genreistä. Pidätän oikeuden arvioida blogissa myös muuta kuin kirjoja jos arviointi-innostus iskee.

Kirjat on arvioitu myös tähdillä.
***** = "mahtava, muistan tämän pitkään, elämys"
**** = "todella hyvä kirja, erottuu joukosta"
*** = "hyvä kirja, kannatti ilman muuta lukea"
** = "kohtalainen, mutta voisi sitä aikansa huonomminkin käyttää"
* = "heikko, ei olisi kannattanut lukea"

Olen myös listannut kymmenen parasta lukemaani kirjaa.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Michael Connelly: Saalistaja (Gummerus)

Michael Connelly kierrättää kirjoissaan puolenkymmenen hengen päähenkilökaartia niin että aina vuorollaan joku on pääosassa ja muut vilahtavat kirjassa cameo-roolin tyyliin. Saalistajassa pääosavuoron saa rikostoimittaja Jack McEvoy.

Kirjan alussa McEvoy irtisanotaan työpaikastaan Los Angeles Timesistä. Pitkän uran lehdessä tehnyt McEvoy ärsyyntyy potkuistaan ja päättää näyttää lehdelle kirjoittamalla irtisanomisajallaan kaikkien aikojen etusivun jutun. Hän alkaa tutkia nuoren naisenraiskausmurhaa, joka ensialkuun vaikuttaa huumekauppaan liittyvältä välienselvittelyltä. Tutkimus kuitenkin paljastaa jotain muuta ja pian McEvoy on keskellä sarjamurhaajajahtia yhdessä ex-heilansa, FBI-agentti Rachel Wallingin kanssa.

Connelly tuo kirjoihinsa nyt ensimmäistä kertaa internetin ihmeellisen maailman olennaiseksi osaksi tarinaa. Tälläisissä kokeiluissa muun muassa Ken Follett on mielestäni epäonnistunut pahasti. Connelly kuitenkin yllättää - nettijutut ovat uskottavia ja toimivat hyvin osana tarinaa. Selvästi siis vanha koira oppii uusia temppuja eli Connelly on tähänkin aiheeseen perehtynyt hyvin.

Tarina koukuttaa etenkin kirjan alkupuolella todella vahvasti ja kerronta on sujuvaa läpi koko kirjan. Puolessa välissä kirjaa olin jo valmis nostamaan sen Connellyn parhaaksi, mutta vähän väsähtänyt loppu pudotti pisteitä. Saalistaja on kuitenkin takuuvarma valinta hyvän jännityksen ystävälle.

* * *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti